Thursday, March 10, 2011

maktab ke university???




hmmm. no pin maktab dah beli. borang upu pun da isi. tp, comfuse laa nak masuk u ke maktab???


kalau nak ikutkan cakap umi. memang umi suruh masuk maktab. comfem punye!!!hahahaaaa. actly memang cite2 nk jadi PENDIDIK ANAK BANGSA. hehe. tp, kalau boley nk la jadi lebey tinggi dari my abah tercayam. pHd's lecture ke. insyaAllah. aminnnn aminnn aminnn..


orang mesti cakap kalau masuk maktab mesti jadi cikgu skola rendah kan kan kan????tp. sebenarnya, skarang nie maktab pun ada yang jadi cikgu skolaa menengah laaaa. tambah2 plak skarang ade program maktab yang hanta budak2 pegi oversea. huy00ooo syok tuuuu. sape tak nak kan kan kan. emmmm....tp,   yang nie ambik student yang dapat lebey dari 7A in spm laa. plak tuu untuk subject PHYSIC,CHEMISTRY,BIOLOGY,MATH,PNDDKAN KHAS dan BHSA CHINA jeewww. so, sape2 yang rase dye layak tu bley laa aply for this course. hehee. Nini plak rasew cam tak layak jew. dah la yang nie sume prgram yang hantar plajar cemerlang ke overseaaa. ntah la kat mane doram nk hantar. terserah.



untuk sape2 yang da ambik delf pun untung sebab doram ade jugak program kembar BHASA PRANCIS. doram just nk atles ade delf 1. so, kwn2 Nini seperjuangan kt SCIPP tu bleh la nk pilih yang nie. koram kan dah ade delf 1 tuuu. then, untuk sape2 yang terrer bhasa jerman pun ade gak. dun wory2 eh...



yang sadisnyee takde la plak program kembar bhsa jepun. Nini ingat kalau ade nak la jugak try apply. heeee. kot2 terpilih ke. hahaahh. mane tau kot2 bleh study kat jepunn. huuuuu. besh tuu. sebab mase kat SCIPP Nini ambik jagak bhasa jpun nie. tapi, xde la terrer pun. stakat lulus je exam bhasa jepun arie tuu...ngeeeee



UIAM??? hahaaa. nk sangat study kat situ. tp, tatau la tu. bleh ke tak eh???Nini nak sangat2 masuk u tuuu. Nini ingat kalau tak masuk maktab, memang Nini nk g u tu jew. hek3. aci x????



b.tw..
Nini still kene dapat result dulu. hehee...
lpas tu baru laa bleh nk plih mane2 kan kan???????
huh. pasal result kluar nie pun satu hal. buat oraang sakit jiwe jew.
nape laaaa xbagi date yang tetap ble nk kuar..

7 comments:

missENIGMA (!) said...

hue !
mmg c0mfius kn nini ??
**ceyh2.pgl nini ugx!
tataw nk amek ap.
kmntrian ny satu hal.
pesal x bg slalu date kuar rslt uh.
tensen2 (!)

ardinihumaira said...

mung duk rumoh sudoh jadi bibik...
pahtu makey nasik banyok2 bia gemuk...

wakakaka ;p


p/s: weeiii maley ni mung tok leh online. padey muko... bluekkkk

eiyzniey said...

missenigma:meme laaa yan uh..ak pom kompius neh..huaaa..mg nk g mane uh??haha

k.dini:watevaa!!!wekkk...
mg laa jd bibik...nk nikoh doh kang..hahaaa...jd bibik abe deennn...pade muke,,

shamimi said...

hahhaha.nini,mu koya confuse tuhs. :)))

eiyzniey said...

yeke??
hahaa..btol laa....ngeeee

LIVESTRONG said...

JOM GI UIA SAMA SAMA,HAHA

eiyzniey said...

nak g kak we weh.waaa..
eh..sape ag hk g uia neh???bpe ore???