Monday, December 19, 2011

na na na na na ganu kiteeee ee!




assalamualaikum



sambil menyelam minum air. waaaa. agak agak best tak? heheee. mesti seronok kan. hilang siket dahaga tuuu. tapi kalau time menyelam kat pantai. mesti masin jaaa rase. euuwwwww. tak mau laa. heeeee. ok ok. tak masuk topik kita ari ni yaaa.


hari ni nini tak mau story mory banyak banyak. just nak share pasal terengganu sketttt ja. dua tempat jaaaa nak bagitau. heheeee. sebab. dua tempat ni jaaa yang nini sempat jelajah. jap. korang penah dengar kan lagu rakyat terengganu yang ade na na na. ganunggg kitee eee. mesti penah kan. haaaa.. dalam lirik lagu tu jugak. kan ade dia duk ulang. sekayu comeeyy. zamang berzamangg. sekayu comeyy. zamang berzamang. na na na na na ganung kiteee. kan kan. haaa. kalau nak tau. sekayu comeyy tu. tempat air terjun ni laaa. haaa. memang comang lee. ade air terjun. ade bunga. ade pokok hijau. ade tempat main. dan banyak lagi laa. :)





::: nana+nini+fafa+yayang




::: nana



haaa. kitaorang makan makan kat air sekayu tu. lepas isi perut. dah kenyang semua. nini satu family pegi tasik kenyir plak. alang alang dah sampai kat sane. sempat laa jugak tengok orang yang join motocross championship tu. crius. ramai kot orang. dah la time nini sampai tu hujan. heeee. bermain hujan jugak laa sket. tu yang nak selesema dah jadinye. hadoii.





::: welcome2 (dari cik google)



::: motorcross



::: tu diaa naaa




::: tertinggal la sorang.hee



::: rumah bot :) umah sape eaa?



ok dah. tak sempat nak snap tempat tempat cun. ni jaa yang termampu. kalau nak tau lagi lebih lanjut. jom jelajah lagi tempat2 menarik yee. hehe. tu la jalan jalan sambil hujan. sape suruh kann. hehe

30 comments:

Amira Shahirah said...

tudiaaaa p ganu naaa.eheemmm haha

Uchi kay-f @hmad said...

oh baru taw sekayu comey tmpt ape...hihihi..

nana tu adik yg bongsu ke nini? comeyyyy..

eiyzniey said...

@Amira Shahirah

p terengganu jaah.
hehe

eiyzniey said...

@Uchi kay-f @hmad
ahaaa..
adik bongsu laa tuu
mnje lebih.
:)

nurhaniszamshah said...

tasik kenyir! uyehhh. dah pernah pi. ehehe. tak naek bot dia ka u?

Kartini said...

wah wah hampir tak nmpak org yg naek moto tu dgn tanah tu. hehe

eiyzniey said...

@nurhaniszamshah
X la....singgah jln2 jaa.ujan la bebeh..lgpun..
Nk blk awai.
Haahaa

eiyzniey said...

@Kartini
Hehe..tu laa..
Mmg stu badan penuh ngn lumpur..
Haishhh..

Nur Aischa said...

wahh bestnya, lagi2 yg motocross tu :D kak nini comel nahh. hee

Tea said...

ai lerve tganu.. boifren ade sane..

eiyzniey said...

@Nur Aischa
.tgk time ujan aischa..pham2 lee
Hehe

eiyzniey said...

@Tea
Ceceecee..ptut la..
Nnti jd org trgnu jgk la.hehe

gdsbnga said...

orang yang main motocross habis badan sume dah ikut warne tanah :D

zati embong said...

percaya x?jat kan penah rakam suara hantu kat sekayu ni. ada dlm entry kat blog jat vid 2.

eiyzniey said...

@gdsbnga
Mmg pun...smpai xcm spe da.hehe

nurhaniszamshah said...

ouh, rugi tak naek puseng2 tu bebeh. :)

eiyzniey said...

@eiyzniey
Owhhh..reallyy??
Hee..
Xmau tgk2..

eiyzniey said...

@nurhaniszamshah
Xsgt kot u...
Hehehe..

MaYa MustWany said...

jernihnya air sungai tuh..

sha my heart said...

air terjun sekayu tu best..

p/s: seelok2nya buat 3-5 entri sahaja dalam satu page. blog u dah lebih 5 entri dalam satu page. ada banyak gambar, berat nak loading.. tak nampak gambar.. huhu~

eiyzniey said...

@MaYa MustWany

Haaa'ahhhh..
Bez jaa tgk

eiyzniey said...

@sha my heart
Dh 4 enty sha.
Heheeee
:)

Cik Amy said...

klu x bulatkan org kt motorcross tu, skali pandang xperasan pn ada org

da sebati dgn tanah :p

Muna rahimah said...

Beznyeeeeeee :D

eiyzniey said...

@Cik Amy

Haaa'aaa...bto tu..dh mmg sebatii jaa kan.
Heeee


@Muna rahimah

:)

Myra Jay said...

Bestnyer p Jalan Ganu..

Cheq p Klate Nini jalan Ganu :)

Dinas Aldi said...

Ohh Ganu, akak pernah kerja kat sana dulu, kat Setiu. Tapi 20 tahun dulu la, hehe.

Terima kasih sudi ke blog akak, dik :)

eiyzniey said...

@Dinas Aldi
same2..
hehe

Juliet_iRa~" said...

waaa g ganu ek?

beli keropok lekor x?heeee

eiyzniey said...

@Juliet_iRa~"
heheee..mestiii laa
xsah klau pegi sne xbli kann