Sunday, January 15, 2012

2.4 km!



assalamualaikum

seperti jadual biasa memang tiap2 hari nini ada kelas pj. so, memang kena get ready jiwa raga untuk buat senaman dan aktivi aktiviti sukan ni. letih tu memang tak payah nak cakap la. tambah tambah kalau time badan tak berapa nak sihat. lagi la rasa tak nak buat semua tu.

disebab kan hari tu nini demam+selema. so, kena laa buat larian 2.4 km ni sorang2. macam tak caya jee hari jumaat tu, pagi2 lagi dah bangun. siap2 kan diri then turun padang! heeeee. nasib baik hanis+tira tolong temankan. kalau tak. catat masa larian sorang2. oh tidakkk







:)))

oke dah. alhamdulillah dah siap pun lari 2.4 tu. letih tauu. dah lenguh kaki nini lari enam round track padang ipda tuuu. tapi tak kurus2 jugak. hahaa. camne nak kurus. makan banyak! weweeweeee :P pagi tu kan. nini lari dalam keadaan yang agak romantik laa. bukan pe. tengah2 lari tu. tetiba hujan tap tap tap turun. nasib baik hujan rintik2 jaa. kalau tak. tak pasal2 pecut naik bilik je pagi tu. heeeeee


P/S :  senaman memang baik untuk kesihatan. boleh kurangkan stress plak tu. so, selalulah bersenam yaa!






34 comments:

qlah said...

baiklah nini . hihi . qlah akan rajinkan diri untuk bersenam , hihi =)

eiyzniey said...

@qlah
Oke qlah..jom brsenam
:))))

Nur Aischa said...

wahh kuatnya kak nin lari, jauh tu 2.4 km! :D

eiyzniey said...

@Nur Aischa
xde kuatnye aisyah..
ni pun tak larat tauuu
:)

nurhaniszamshah said...

romantik nya kan i sanggup teman dalam hujan. :P

EruzuLiyana said...

kak yana fail taw yang 2.4 nih..hadoii..haha

eiyzniey said...

@nurhaniszamshah
Hehee..iye la uuu..
U kan roomte I,
Hehehe

eiyzniey said...

@EruzuLiyana
Heheee...
Yo ko kak yana..xkea xlulus kot..pdhal awal2 lg smpai kan.
Heeee

Jay said...

Hehehe...amboi...bestnyer lari 2.4..Kalau Jaya ada dah boleh join temankan nini lari sesame...:P

iizla said...

penah lari 2.4km masa kursus PTD kat Intan Wilayah Selatan. walopon lama dah sangat tak exercise, tapi dpt gak habiskan dalam ms yg ditetapkan. Chaiyok Nini :)

eiyzniey said...

@Jay
Ape y best kne lari nye..
Hahaha..
Ltehhh..

eiyzniey said...

@iizla
Nsib baik dpt habiskan dlam mase y ditetapkan kann..
Heee...
Bgus3

Jay said...

best ler..dapat keluarkan peluh..hehehe..Jay dulu 10 round trek lumba lari stadium tu Jay pusing..hahaha

eiyzniey said...

@Jay
Waaahhhhhhh..
1o round tuu..
Terbaikkk aa.heeee

Jay said...

tu dulu zaman muda..skrg dah tak fit lagi...hahahamungkin xsampai satu ropund pun dh mengah...:P

eiyzniey said...

@Jay
Hehehee..
Ye ke????

Jay said...

yelah..umor pun dah tua kan..ahhahaha...jadi xseberapa fitt..hehehe

eiyzniey said...

@Jay
Heee.
Xpe3..
:)

Jay said...

hehehe..2.4 tu berapa masa nini dpt habiskan??hehe

Ardini Humaira said...

ibu ngandung taleh larii. hahahaha

eiyzniey said...

@Jay
Yang tu xyah tnye la..
Yang pnting lulus..
Hehee

eiyzniey said...

@Ardini Humaira
Oooo..oke3..tauuuu.
Xpyh gataii nak lariii..
:ppppppp

Jay said...

hehehe...yups..yg penting lepas..kih kih...

eiyzniey said...

@Jay
yayayaaa
:)))

Tea said...

Kena amalkan selalu nih.. Boleh jd modelll

eiyzniey said...

@Tea

cik violet said...

wah..bagus2 amalkan jog selalu..


p/s : malasnyeee nak senam..huhu

eiyzniey said...

@cik violet
Heee..sme la.nini pun mls nk senam..
:))

puanbee said...

nampak cam kurus jek ..ehehhe

Penggemar Coklat said...

bestnya jog.. skrng dah kerja ni dpt jog hujung2x minggu je..hehe

eiyzniey said...

@puanbee
Xde kuruss nye.
Haha.

eiyzniey said...

@Penggemar Coklat
Wahh..rjin nye p jog..
Bgus2.
:)

nurhaniszamshah said...

@eiyzniey

Haha. Iyo bebeh. Rumate ksayangam

eiyzniey said...

@nurhaniszamshah
Heeeee...
:)))))