Wednesday, January 25, 2012

makan ubat!

assalamualaikum

sapa yang suka kalau sakit. semua orang berdoa tiap2 hari supaya dijauhkan daripada penyakit. dijauhkan daripada bala bahaya. semua2 laa  kannn. tapi, kalau sesekali kita diuji dengan sedikit dugaan seperti demam. selsema. batuk2 kee. jangan la cepat mengeluh. sebab. sakit tu merupakan satu kifarah dosa dalam hidup kita. kadang kadang manusia ni lupa dengan nikmat yang telah diberikan oleh Allah SWT. terlalu banyak nikmat yang Allah SWT berikan kepada kita. antaranya ialah nikmat sihat. then nikmat yang paling berharga ialah udara yang kita sedut tiap2 hari. tiap2 masa. tiap2 minit dan tiap2 saat. tanpa oksigen. mane kita boleh nak bernafas. nak buat aktiviti2 semua ni. kann. so, pagi2. sedar je dari tidur. bersyukur lahh dengan semua nikmat yang telah Allah SWT berikan kepada kita.

nini pun tak terlepas daripada mendapat dugaan semua ni. kadang2 terdetik jugak. kenapa laa selalu je sakit. tapi. cepat2 laa ingat bahawa Allah SWT masih sayangkan kita. :) haaaa.kalau nak tau. nini baru  lepas pergi klinik dua hari lepas. bukan pe. tak tahan dengan bengkak yang kat kening kanan ni. makin hari makin bengkak. tambah plak rase sakit2 camtu. doktor cakap sebab kena gigit binatang kecik yang same anak beranak ngan charlie. haishh.


IMG00630-20120123-2304

^_^


IMG00631-20120123-2305

ubat oooo ubat


p/s : Dalam menerima ujian dan bala Allah seseorang itu perlu sabar. Sesungguhnya balasan orang yang sabar itu amat besar




17 comments:

Nia Ridzwan said...

waaa banyaknya ubat!
syafakillah ya ukhti ;)

Tihara said...

betul /s tu..semuga cepat sembuh ea :)

eiyzniey said...

@Nia Ridzwan
masheh nia..
:))

eiyzniey said...

@Tihara
thankss..
dh ok dh ni
heeee

MrSepet said...

Dia uji kita sebab Dia syg kita.Mungkin Dia rindu sgt2 kt kita.Dia nak kita dkat dgn Dia.Dia nk kita selalu igt kt Dia.Bersabar ye.:D

chemay said...

jangan lupa habiskan semua ubat2 tuh..
nanti baru lah boleh cepat sembuh.
:)

EZAD AMIR said...

smoga cpt smbuh..
org ckp sakit tu pghapus dosa kan..
byk giler ubat..

Jay said...

Sakit itu adalah nikmat buat manusia..tetapi seringkali manusia mengeluh bila menghadapi sesuatu penyakit..Bersabar dan teruskan amalan kepada Allah s.w.t..insyallah pasti akan terampun dosa dan Insyallah pasti akan sembuh dengan izin Allah s.w.t...Nini makan ubat tu..jgn nak skip2 ek..hehehe:P

Tea said...

Sakit itu penghapus dosa2 kecil... Kadang2 kena try ubat tradisi.. Ade cuba homeopaty kat pkns bangi tu ok juga.. Homeopati Hassan... Tp kena tahan simptom ubat.. Makan habis ubat InsyaAllah sembuh..

eiyzniey said...

@MrSepet
masheh sepet.
kalau sakit. jangan lupa kat DIA yaaa. then jgn lupe mkn ubt..
:D

eiyzniey said...

@chemay
insyaallah..
hehee

eiyzniey said...

@chemay
insyaallah..
hehee

eiyzniey said...

@EZAD AMIR
yup2,,kirafah dosa kita..
:)



@Jay
nini mkan ubt la..heheh..thanks jay

eiyzniey said...

@Tea
hehee..jauh nye...
insyaallah nini makan.dh ok sket nii
:)

iizla said...

sakit itu penghapus dosa..
get well soon Nini :)

Nurul Faizah said...

Huyy mmg byk ubat nyer..moge cepat sembuh yer..mkn ubat jgn miss pastikan on time baru baik...haii sy org baru dlm blogger nie..nak mintak kbnrn yer nak taruk link blog nie kat page saye..salam kenal..jom exchange2 link :)

Ann Ishak said...

banyak nak kene telan tuh tapi takpe...untuk sembuh jugak kan, get well soon ya